Яка сума грошей на місяць є комфортною для життя в Чернігові? Опитування

Від 15 тисяч до мільйону! Такі відповіді на це запитання отримала Чернігівська Медіа Група, опитуючи містян на вулицях Чернігова. Однак, щоб проплатити орендоване житло, комунальні послуги, заправити автівку пальним чи накупити квитків на громадський транспорт, поповнити мобільний рахунок грошима та холодильник продуктами — необхідно викладати з гаманця не менше 10 тисяч гривень щомісяця. 

То ж скільки треба заробляти грошей чернігівцям, щоб не доводилося економити — читайте і дивіться у нашому матеріалі!

«Тисяч 30. Це на проживання, на себе, на одяг, на дівчину. На дівчину витрачається найбільше. Десь тисяч 15 на самі лише подарунки: прикраси, косметика».

«Мільйон! І то не вистачило б! Я б знайшла, куди витратити, аби мені лише хто їх дав!»

«Мінімум тисяч 40. Це на дитину, на продукти, на проживання. Ну, можна і 100 тисяч гривень витрачати, але 40 вистачає. Але це, щоб от “тютєлька в тютєльку”».

«Десь 15 тисяч гривень треба на одяг, на їжу, косметику».

«Потрібно, щоб пенсія була 15 тисяч гривень, а зарплата до 50. Тоді буде більш-менш нормально!»

«В місяць, якщо з дітьми і чоловіком – тисяч 30, хоча би. Одній і десяти вистачить. Нині на навчання дітям, на одяг та їжу йде багато витрат. А ще за комунальні послуги тисячі три сплатити треба».

«Тисяч 15 або й 20 потрібно, аби нормально утримувати себе, дітей, харчуватися, ходити до косметологічного кабінету й доглядати за собою так, щоб чоловік весь час кохав!»

«Мабуть тисяч 30-40 гривень. Лише за зйомну квартиру плачу 6 тисяч гривень. А треба ж щось відкласти і щось на себе витратити».

«П’ять мільйонів доларів. Гулятиму за всі роки, які впустила!»