Вийти в люди — цікаві події у Чернігові на тиждень 18-24 жовтня

Осінь остаточно увійшла у свої права. Холодно, вогко, похмуро, без парасолі краще з дому не виходити, а замість вечірньої кави все частіше хочеться ароматного глінтвейну... Але не варто піддаватися осінній хандрі, коли у місті Че щодня відбувається так багато цікавого.

Ми традиційно підготували для вас добірку подій, які відбуватимуться у місті найближчого тижня, щоб ви могли розпланувати собі активності хоч на кожен день.


18 жовтня, п'ятниця

 

Що: Творча зустріч з Оленою Грицюк
Де: Чернігівський обласний художній музей ім. Г. Галагана (вул. Музейна, 6)
Коли: 15:00
Вхід: за музейним квитком (30 грн)

Олена Грицюк— відома Чернігівська архітекторка, поетка та ілюстраторка. Тож ви маєте нагоду не лише відвідати виставку її авторської графіки, що експонована в музеЇ, а й поспілкуватися з мисткинею. На виставці представлені ілюстрації до щоденника пані Олени “ Чернігів-2022. Війна цивільними очима”, а також “Мальовані прогулянки” Прилуками та Черніговом та портрети.


Що: відкриття виставки графіки та живопису Юлії Моісцрапішвілі
Де: музей-заповідник Михайла Коцюбинського
Коли: 15:00
Вхід: вільний

Динамічні, емоційні глибокі роботи мисткині з Сумщини, що навчалася у Чернігові, стануть насолодою для поціновувачів живопису. Тож завітайте на відкриття виставки, щоб розділити цю насолоду з іншими гурманами.


Що: вистава “ГЕТЬMAN”
Де: Чернігівський обласний Молодіжний театр
Коли: 18:00
Вхід: 200 грн

Вистава за п'єсою української письменниці часів Розстріляного Відродження Людмили Старицької-Черняхівської цікава тим (хоча, звісно, не лише), що чоловічі ролі у ній виконують жінки. Тож завітайте побачити акторок “Молодіжки” у незвичних амплуа та заодно знайти відповідь на запитання, чому ми вже 300 років ходимо по колу.


19 жовтня, субота


Що: тренінг Stop the Bleed
Де: місце повідомлять після реєстрації
за посиланням
Коли: 10:00 — 14:00
Вхід: донат від 600 грн

Вміння зупиняти критичні кровотечі — безцінне не лише у часи великої війни, але й у мирні. Навчіться рятувати життя, зупиняючи кров, або ж відпрацюйте вже отримані раніше навички. Тільки вдягніться зручно, бо буде багато практики.


Що: Майстер-клас ЗD котик
Де: бібліотека для дітей ім. О. П. Довженка (вул. Княжа, 22)
Коли: 12:00
Вхід: вільний

Клуб “ARTмайстерки” запрошує малечу від 6 до 11 років покреативити разом у дружньому колі та створити 3D котика на майстер-класі. Участь безкоштовна, а батьки, щоб не відволікати малечу від творчості, можуть завітати до бібліотеки для дорослих, що розміщена в цій же будівлі та обрати собі книгу до смаку.


Що: Howard Rickard and The Pale Riders (кантрі/блюграс/фолк)
Де: Soul Pub
Коли: 19:00
Вхід: 250 грн

Сітіковбой Говард Рікард — британський композитор, чиї твори були номіновані на Grammy. А ще він останні 6 років живе в Україні та підтримує її у боротьбі проти російських окупантів. Тож завітайте до пабу послухати тру-кантрі наживо і спробуйте втриматися від того, щоб почати пританцьовувати (спойлер: не вийде).


20 жовтня, неділя

 

Що: закриття теплого сезону в Pasta Basta
Де: тераса Pasta Basta 
Коли: 14:00 — 17:00
Вхід: без попереднього бронювання

Прощатися з теплом треба легко й весело, бо однаково воно повернеться наступного року. Завітайте до Pasta Basta, щоб поспостерігати за процесом приготування смачнющої трюфельної поленти з томленою яловичиною на свіжому повітрі. Приємний бонус — келих вина у подарунок до кожної порції


Що: Вистава “Блакитно-бузковий будинок”
Де: місце буде повідомлено після бронювання
за посиланням
Коли: 18:00
Вхід: донат від 150 грн

Молодіжний аматорський театр Ex Libris запрошує на виставу, яка у форматі фентезійної драми розкаже про життя найвидатнішої пари латвійських митців — поетів Аспазії та Райніса. “Блакитно-бузковий будинок” - це калейдоскоп спогадів про кохання тривалістю в вічність, у якому оживають предмети, а тварини розмовляють.


Що: Збірна екскурсія “Печери та кургани” від Володимира Пилипенка
Де: збір біля входу в Антонієві печери
Коли: 15:00
Вхід: 200 грн

Володимир Пилипенко запрошує усіх допитливих на чергову історичну прогулянку. Екскурсія почнеться з Антонієвих печер, далі прямуватиме до Єлецької гірки, а пан Володимир розповість, чому не відбулася Чернігівська Лавра та які таємниці зберігає район, в якому від 10 століття до сьогодні стоять святині.


21 жовтня, понеділок


Що: “Субстанція” (Наукова фантастика, боді-хорор, сатира). Режисер — Каролі Фаржа
Де: кінотеатр Multiplex
Коли: 18:30
Вхід: від 140 грн

Чому б не почати тиждень з вечірнього сеансу в кіно? Особливо коли в прокаті боді-хорор з неймовірною Демі Мур. Стрічка отримала нагороду Каннського кінофестивалю за кращий сценарій та взагалі наробила чимало шуму в медіа, бо присвячена тригерній та болючій темі жіночого старіння.


23 жовтня, середа


Що: вистава “Не ходіть, дівчата, заміж, або шалений дівич-вечір”
Де: Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка
Коли: 18:00
Вхід: 200-500 грн

Гастрольна комедійна вистава від Modern Theatre – комедія про дівич-вечір, під час якого все пішло геть не так, як повинно було. Історія про дружбу, спогади та несподівані повороти долі.


24 жовтня, четвер


Що: вистава “П'ять пісень Полісся”
Де: Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка
Коли: 18:00
Вхід: 200 грн

Одноактна вистава, створена за п'єсою сучасної української драматургині Людмили Тимошенко, покаже 5 історій про надію, страх та парадокси людської долі. Прем'єра вистави відбулася майже рік тому, і за цей час вона встигла полюбитися багатьом глядачам, тож якщо ще не бачили — варто сходити подивитися.

* * *


І не забувайте, щотижня на сайті PECHERA.info ми робимо авторську добірку цікавих подій у Чернігові на наступні 7 днів. Так що чекаємо вас на цьому сайті через тиждень. А якщо ви самі влаштовуєте у місті якусь подію, концерт, виставку, то напишіть нам: news@cmg.cn.ua, і ми розкажемо про вас також у нашому наступному огляді.

Бережіть себе і вдягайтесь тепліше!