У Чернігівській обласній дитячій лікарні з’явився денний стаціонар для маленьких пацієнтів

У гематологічному відділенні Чернігівської обласної дитячої лікарні з’явився новий денний стаціонар, який називають «Палатою героїв». Тут діти зможуть отримати необхідні консультації лікаря-гематолога, здати аналізи, пройти діагностику та нетривалу терапію, після чого повертатимуться додому.

Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

За словами генеральної директорки Чернігівської обласної дитячої лікарні Тетяни Лебедєвої, відкриття цієї палати дозволить розділити пацієнтів, які перебувають на інтенсивному лікуванні (потребують високодозованої хіміотерапії) та знаходяться на постійній підтримці, від тих, хто отримує проміжні блоки хіміотерапії, і не потребує цілодобового моніторингу.

Всі діти у стаціонарі зі встановленим гематологічним діагнозом перебувають під наглядом гематолога. Це диспансерна група хворих. Одні продовжують розпочате в стаціонарі лікування, інші перебувають під наглядом фахівців після відміни терапії, а треті весь процес діагностики, лікування і подальшого нагляду проходять амбулаторно.

Як зазначає керівниця закладу, такий денний стаціонар за своїми можливостями нічим не відрізняється від спеціалізованого гематологічного відділення, де дитина може отримати всі необхідні діагностичні та лікувальні процедури.