Опалювальний сезон 2024/2025: коли у Чернігові увімкнуть тепло

У Чернігові з 15 жовтня стартує опалювальний сезон 2024/2025 років. Відповідне розпорядження 14 жовтня підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради.

Згідно з розпорядженням, подача теплоносія розпочнеться поетапно.

Вже 15 жовтня тепло надійде до об’єктів комунальних закладів, зокрема, до установ охорони здоров'я, дошкільної та загальної середньої освіти.

Наступного дня, 16 жовтня, опалення підключать у житлових будинках всіх форм власності та відомчої належності, а також в інших об’єктах, що споживають теплову енергію.


Нагадаємо, 11 жовтня, у міській раді Чернігова відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій вирішили старт опалювального періоду. З огляду на прогнозоване зниження температури після дощів, міська влада ухвалила рішення розпочати опалювальний сезон: 15 жовтня тепло подаватимуть до шкіл та садочків, а 16 жовтня – до решти споживачів.

На випадок відключень електроенергії, теплопункти Чернігова оснащені альтернативними джерелами живлення.

- Починаємо з 15-го числа. Працюємо спільно. Дай Боже нам пройти цей опалювальний сезон безаварійно. Більш-менш підготувалися. Майже на всіх теплопунктах в нас є альтернативні (джерела живлення, – прим.). В разі відключень електроенергії будемо застососувати генератори для того, щоб насосне обладнання працювало, і щоб подача здійснювалася теплоносія, – розповів Віктор Геращенко.