«Дай Боже нам його пройти»: на наступному тижні у Чернігові розпочинається опалювальний сезон

У п’ятницю, 11 жовтня, у міській раді пройшло засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка мала вирішити чи буде на наступному тижні  у Чернігові стартувати опалювальний період.

Як зазначив головуючий на засіданні віце-мер Чернігова Віктор Геращенко, після дощів, які мають пройти найближчими вихідними, очікується пониження температури. Тому міська влада вирішила, що з наступного тижня опалювальний період у місті розпочнеться: 15-го жовтня почнуть подавати тепло до шкіл та дитсадків, 16-го – до решти споживачів.

- Починаємо з 15-го числа. Працюємо спільно. Дай Боже нам пройти цей опалювальний сезон безаварійно. Більш-менш підготувалися. Майже на всіх теплопунктах в нас є альтернативні (джерела живлення, – прим.). В разі відключень електроенергії будемо застососувати генератори для того, щоб насосне обладнання працювало, і щоб подача здійснювалася теплоносія, – розповів Віктор Геращенко.

За словами заступника міського голови, на тих теплопунктах, де наразі немає генераторів, вони мають з’явитися до 1 листопада. Але, якщо під час зими на чернігівців чекатиме не просто відключення світла на кілька годин, а повний блекаут, це може вплинути на подачу тепла, адже генератори не зможуть працювати 24 години на добу. У такому випадку, найімовірніше, застосовуватимуть графіки 4 через 4, чи 5 через 5 (тобто 5 годин генератори працюватимуть, 5 – не працюватимуть):
У Чернігові вирішили, коли стартуватиме опалювальний період

- Якщо буде блекаут… подивимося як будемо працювати, тому що генератор не може цілодобово працювати. Потрібна якась перерва. Скоріш за все чи 4 на 4, чи 5 на 5… – додав пан Геращенко.

Рішення про початок опалювального сезону члени комісії прийняли одноголосно.